Schommelstoel
Bijna geen enkele ander meubelstuk staat garant voor een  gezellige sfeer in huis - zoals de schommelstoel. De eerste schommelstoelen zijn gebouwd in de tijd van de "Pilgrims" die zich in 1620 in Massachusetts vestigden. Een bekend model uit die tijd was de"Shaker", genoemd naar de gelijknamige geloofsbeweging en geldt nog altijd als het oermodel waarop alle navolgende modellen (ook de don Pancho) zijn gebaseerd.

Een schommelstoel biedt pure ontspanning

Door de schommelende beweging kunnen moeders hun kinderen beter kalmeren.
De schommelstoel wordt ook gebruikt in de geneeskunde

De wetenschapper N.M. Watson heeft geconstateerd dat het regelmatig schommelenertoe bijdraagt dat voornamelijk dementerende patienten er rustig van worden.
Tussen de dagelijkse duur van het schommelen en de inname van rustgevende medicijnen bestaat een relatie. Hoe langer de patiënt op de schommelstoel zit des te meer kan de hoogte van de medicatie worden verlaagd.

Deze methode noemt men de schommelstoel-therapie.

De combinatie van hout en rattan maakt de schommelstoel zeer comfortabel. Zo is het frame van hout en de zitting en rugleuning van handgeweven rattan. Het is dit rattan dat houvast biedt, maar zich ook aanpast aan het lichaam zonder te veranderen (builen). De combinatie van iets hogere rugleuning en armleuningen maar ook de naar achter lopende schommelaars zorgen voor een zeer rugvriendelijke zithouding.


De schommelstoel is in ieder geval een onmisbaar meubelstuk, dat voor iedere generatie - jong of oud - ontspanning en recreatie biedt. Eenmaal in uw bezit en de voordelen hiervan ervaren te hebben, wil niemand hem meer missen.

Wie met de gedachte speelt om zich iets te gunnen door een mooie schommelstoel aan te schaffen, zal merken dat het niet eenvoudig is om een schommelstoel te vinden die voldoet aan zijn of haar individuele wensen.

De inmiddels 400 jaar oude schommelstoel is een mooi cadeau waarmee u tegelijkertijd aangeeft dat de gezondheid van de ontvanger u aan het hart gaat.
De schommelstoel is een geschenk waarmee u gegarandeerd slaagt.
Home
Achtergrond
Bejucal
Produktie
Bestelling
Schommelstoel
Verantwoording
Contact