Alle SCHOMMELSTOELEN zijn gemaakt van Gaoba (Swietenia Mahagony).

Eigenschappen:
Dit hout wordt in in de interieuwbouw gebruikt als massief hout of als fineer. Door zijn goede duurzaamheid en weerstand tegen biotische factoren wordt het veel toegepast in de scheepsbouw. 

Vaak wordt dit hout ook gebruikt voor de fabrikage van meestal hoogwaardige muziekinstrumenten (gitaren, piano's).

Het goede uithoudingsvermogen en de grote dimensionele stabiliteit, de gemakkelijke verwerking en het hoge weerstands-vermogen tegen schimmels en insecten maken het ook technisch tot een van de beste houtsoorten. Tijdens het drogen, is het zelden te kraken, fineer kan worden gezaagd, gesneden of geschild. Het ideaalbeeld komt het beste tot zijn recht na een behandeling met vernis en/of was. Onbehandelde oppervlakken neigen ertoe op den duur grijs te worden.

Tijdens de fabricage is het hout meestal lichter, dat wil zeggen rood-geel tot lichtbruin. Na verloop van tijd wordt het hout donkerder tot kastanjekleurig. Het is mooi, met wisselende tinten, draden, golven, strepen en vlammen, heeft fijne groeiringen, een zijde-achtige glans en als fijne lijntjes zichtbare poriën.

De timmerlieden van Bejacul gebruiken alleen hout dat meer dan 10 jaar gedroogd en een zeer laag vochtgehalte (<12%) heeft.
In Bejucal wordt elke stoel met simpele hulpmiddelen met de hand gemaakt. Onder leiding van een meester-timmerman wordt ieder onderdeel gezaagd, gedraaid, gepolijst, geboend, gelakt (3x) en tenslotte ingewreven en opgepoetst met was.
De productie van een stoel duurt gemiddeld 4 tot 5 dagen.

Voordat een stoel naar Europa wordt vervoerd, wordt deze helemaal door ons gecontroleerd, onder andere alle afmetingen, vochtgehalte, lakwerk, inspectie, waxen, kleur en verpakking.
Om een veilig en zuinige transport te garanderen worden de  stoelen verpakt en vervoerd als "bouwpakket". Tussen de start van de productie en de uiteindelijke levering zijn bijna 5 maanden.

Bij iedere stoel ontvangt u een door van de Kamer van Koophandel in Havana (Fondo Cubano de bienes culturales) een schriftelijke gezondheidsverklaring.
Produktie
Home
Achtergrond
Bejucal
Produktie
Bestelling
Schommelstoel
Verantwoording
Contact